Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Z kontekstu zapytania wynika, że zwraca się Pan/Pani do konkretnego specjalisty. Proszę napisać do tego lekarza prywatną wiadomość lub na forum zaznaczając imię i nazwisko osoby, do której kierowane jest pytanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Leczenie obrzęku naczyniowo-ruchowego – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Zaburzenia pamięci i problemy z wysławianiem – odpowiada Mgr Magdalena Golicz
- Wymioty po posiłkach a możliwość bulimii – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Życie z niedziałającą nerką – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Badanie endokrynologiczne u dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Operacja wypadania odbytu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Dwustronne cieśnie – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Ochota na słodkie po posiłku – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- FAS u osoby dorosłej – odpowiada Mgr Anna Suligowska
- Czy to normalne, że nigdy nie chciałam mieć rodziny i dzieci? – odpowiada Mgr Sylwia Wiśniewska
artykuły
Jak znaleźć dobrego ginekologa?
Decyzja o wyborze ginekologa to dla kobiety bardzo
Jestem zdrowa i młoda. Sprzedam swoje komórki rozrodcze
Na czas prowokacji dziennikarskiej zmieniłam się w
Najczęstsze błędy psychoterapeutów, czyli jak nie marnować czasu i pieniędzy
Decyzja o szukaniu pomocy psychologicznej jest zwy