Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę wysłać skan/zdjęcie wyników na darmowy portal www.forum.parenting.pl/zapytaj-pediatre bez danych osobowych.
Jestem alergologiem muszę widzieć cały wynik a tak nie wiem czy to jest wynik bąbla czy rumienia....a to istotne
na tym portalu można spokojnie za darmo porozmawiać i przesłać wynik a tutaj mogę tylko 1 raz odpowiedzieć. proszę napisać pomogę...
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Prośba o interpretację testu alergologicznego – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Wyniki testów alergologicznych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Wynik testów alergicznych u 31-latki – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Co oznaczają te wyniki testów skórnych? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Testy alergiczne u 5-latka – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Poziom testów skórnych: histamina i farine – odpowiada MichaĹ Kurek
- Co oznacza poziom histaminy w testach? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Interpretacja testów alergicznych – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Dlaczego złoto i srebro mnie brudzi? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Wyniki testów alergologicznych u syna – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka