Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
nie wiem jakie ma Pan konkretne pytanie
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Astma oskrzelowa a przemęczenie – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Co to jest astma sterydozależna? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Stosowanie Flixotide a astma oskrzelowa – odpowiada Dr n. med. Irena Markiewicz-Bendkowska
- Astma wysiłkowa u 6-latki – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy astma może minąć? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Desmoxan a astma – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Astma i umiarkowana hipotomia – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Astma oskrzelowa a tycie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Astma i ataki duszności – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Astma oskrzelowa i nawracające zapalenie oskrzeli – odpowiada Dr n. med. Andrzej Sawicki
artykuły
Czy osoby przyjmujące na stałe sterydy są bardziej narażone na COVID-19? Ekspert wyjaśnia
Gikokortykosteroidy to leki, które na stałe przyjm
Alergicy rzadziej się zakażają i lżej przechodzą COVID-19. Dr Dąbrowiecki: Decyduje o tym podawanie sterydów wziewnych
Nie tylko rzadziej zakażają się koronawirusem, ale
Astma kaszlowa
Astma kaszlowa, nazywana także zespołem Corrao lub