Zapytaj lekarza

7 4 1 , 9 8 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania FSH potwierdzające menopauzę

Witam, Mam 56 lat, zrobiłam badania FSH (ICD-9: L65) wynik 62,1 mIU/ml f. Pęcherzykowa 3,5-12,5, f. owulacyjna 4,7-21,5, f. lutealna 1,7-7,7, po przekwitaniu 25,8-134,8; Estradiol (ICD-9: K99) wynik 5 pg/ml, f. pęcherzykowa 16,2-313, f. owulacyjna 41,0-323, f. lutealna 10,9-346. Czy to jest potwierdzeniem menopauzy i czy mogę uprawiać bezpiecznie seks?
KOBIETA, 57 LAT ponad rok temu

Suplementy diety w menopauzie

Menopauza to jeden z najtrudniejszych okresów w życiu kobiety. Jak sobie radzić w tym czasie? Na pewno warto zmienić tryb życia, a przede wszystkim dietę. Obejrzyj film i dowiedz się więcej o suplementach diety w menopauzie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy