Zapytaj lekarza

7 3 6 , 5 3 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Badania hormonalne a wypadanie włosów, ospałość

Witam serdecznie, do zrobienia badań tsh skłonił mnie lekarz rodzinny. We wrześniu zaczęły się moje problemy z głosem, nie miałam prawie w ogóle. Do tego przytyłam prawie 8kg, strasznie pogorszył mi się wzrok, włosy gubiłam garściami nie mówiąc już o tym, że chodziłam ciągle ospała.. Wyniki z października: ft3 3,07 pg/ml (2,3-4,2 ) ft4 0,91 ng/dl (0,89-1,76) tsh 2,287 mU/L (0,55-4,78) wyniki z marca tsh 2,339 (0,55-4,0) ; ft3 5,00 (3,5-6,5) ; ft4 13,84 (11,5-22,7)
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Jacek Ławnicki
82 poziom zaufania

Witam!
Podane wyniki badań mieszczą się w granicy normy. Niemniej jednak warto udać się na wizytę kontrolną do lekarza prowadzącego.

Absolwent Uniwersytetu Medycznego w Lublinie, stażysta w Samodzielnym Publicznym Zakładzie Opieki Zdrowotnej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych w Lublinie
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy