Zapytaj lekarza

7 3 7 , 1 1 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Nadczynność tarczycy a poziom hormonów

Witam. Żona ma niedoczynność tarczycy przy EUTHYROX 50 były takie wyniki (28 dni brania leku): TSH 3,82 (0,27-4,2), FT4 0,885 (0,93-1,7) i FT3 2,46 (2-4,4). Przy tej dawce PO 1,5 miesiąca wyniki TSH 6,984 (0,55-4,78) i FT4 0,76 (0,89-1,76). Przy EUTHYROX 75 po 33 dniach wyniki TSH 1,42 (0,27-4,2), FT3 2,94 (2-4,4), FT4 0,75 (0,93-1,7). Lekarz nie znając tych ostatnich wyników zalecił brać EUTHYROX 100. Mam obawy... Czy może dojść do nadczynności? Wizyta dopiero za 2 miesiące.
MĘŻCZYZNA, 43 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Kontrolna badanie powinny być co 2-3 miesiące i dopiero zmiana dawki = spokojnie niestety to choroba na zawsze
Łagodna

Specjalista w dziedzinie chorób wewnętrznych oraz endokrynologii. Naukowo i zawodowo ukierunkowany na problemy diagnozowania i leczenia chorób układu kostnego, w tym rzadkich chorób kości. Współzałożyciel Polskiej Fundacji Osteoporozy
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy