Badania hormonalne a wypryski na twarzy

Witam. Zrobilam badania hormonow z powodu wypryskow na twarzy i pojawiającego sie owlosienia tam gdzie go wcześniej nie bylo. Wczesniej bylam u mojego ginekologa cytoligia i usg ok. O to wyniki. Androstendion 3,64 norma 0,3-3,30 17-hydroksyprogesteron 2,72 faza folikularna 0,2-1,3 Tsh 2,44 norma 0,25-5,0 Ft4 13,99 norma 9,0-20 anty-Tpo <9 norma 0-34 Fsh 6,7 faza folikularna 3,5-12,5 Lh 11,7 faza folikularna 2,4-12,6 Prolaktyna 63,3 norma 4,8- 23,3 DHEA-S 150,2 norma 98,8-340 Testosteron 39,71 norma 6-82 Hemoglobina glikowana 5,3 norma 4-6 Hemoglobina glikowana 35 norma 20-42 Moge prosic o interpretacje wynikow?
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy