Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Powinna Pani zgłosić się do laryngologa. Prawdopodobnie przyczyną jest refuks nasilajacy zapalenie paciorkowcowe migdałków.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ból gardła odczuwalny w tylnej części – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Ból gardła, kaszel i katar oraz zapalenie błony śluzowej żołądka i dwunastnicy – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Bolesność gardła a suchy kaszel i katar – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy należy stosować Sinulan Forte i Cirrus na kaszel? – odpowiada Lek. Aleksander Żmudziński
- Jaka jest przyczyna tego kataru i kaszlu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Katar, kaszel suchy, powiększone migdałki i ból gardła – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co powoduje ból gardła i suchy kaszel? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Czy mogę lecieć samolotem z katarem, bólem gardła i mokrym kaszlem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Ból w przełyku i suchy kaszel – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Osłabienie, katar, delikatny kaszel i ból gardła – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
artykuły
Ból gardła - przyczyny, objawy i leczenie
Ból gardła to powszechna przypadłość, która dotycz
Zapalenie migdałków - przyczyny, objawy, diagnostyka, powikłania, leczenie
Zapalenie migdałków kojarzy się głównie z chorobą
Zapalenie gardła. Rodzaje, objawy, leczenie
Zapalenie gardła występuje jako samodzielna jednos