Zapytaj lekarza

7 3 7 , 1 1 3

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają podane wyniki badań hormonalnych?

Witam,mam 20 lat. W ostatnim czasie byłam u ginekologa ponieważ miałam problem z nieregularnym okresem . Ten zalecił badania TSH , FT3 , FT4 oraz na poziom prolaktyny. Po odebraniu wyników badań TSH wyniosło 5,02 norma <0,35-4,94> , FT3 3,21 norma <1,71-3,71> , FT4 1,15 norma <0,70-1,48>, oraz prolaktyna 37,51 norma 5,18-26,53 , Prolaktyna po MTC 236,6 . Mój lekarz jest teraz na miesięcznym urlopie,a mnie niepokoją wyniki . Czy jest się czego bać ?
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Nieregularne miesiączki

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proponuje powtórzyć TSH wskazana jest wizyta u endokrynologa co do niepokoju Niesadze

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy