Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
proszę wysłać zdjęcia Tomasz Grzelewski
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć powracającą egzemę? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czerwone, piekące plamy na skórze po kąpieli – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Dlaczego po gorącej kąpieli pojawiają mi się czerwone plamy na skórze? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Co oznacza pojawienie się bolesnych krost na stopach? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Białe plamy na skórze – odpowiada Lek. Ewa Rybicka
- Czerwone plamy na nogach, głównie na łydkach i mniejsze czerwone kropki na stopach – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co znaczą czerwone, owalne plamy na dłoniach? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Czym są czerwone i swędzące plamy na nogach? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Swędzenie skóry i czerwone plamy po kąpieli – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czerwone plamy na brzuchu i klatce piersiowej – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska