Zapytaj lekarza

7 4 0 , 8 6 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badań przy nadmiernym owłosieniu?

Witam serdecznie! Bardzo prosze o interpretację wyników. Mam problemy z miesiączkami(16-180 dni) ,nadmierne owłosienie od kilku lat.Do tego doszły inne dolegliwości m.in.zmęczenie,sennosc wypadajace włosy, wzrost wagi bóle i zawroty głowy. Wizyte u lekarza mam za 3 tygodnie . 2dc. Estradiol 179 pmol/l faza folikularna 46-607.0 FSH 5,26 U/l faza folikularna 3,5-12,5 LH 10,4 lU/l faza folikularna 2,4-12,6 Kortyzol 354 nmol/l 166-507 17-OH progesteron 1,04ng/ml faza folikularna 0,2-1,3 20dc Progesteron 1,79 nmol/l faza lutealna 5,3-86 Prolaktyna 303 mU/l 127-637 Testosteron 1,93 nmol/l 0,22-2,90 Androstendion 3,1 ng/ml 0,3-3,5 DHEA 6,8 ng/ml 0,2-6,6 TSH 2,08 0,27-4,20 ulU/ml FT3 4,07 3,1-6,8 pmol/l FT4 12,34 12-22 pmol/l
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy