Zapytaj lekarza

7 4 0 , 2 5 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznaczają wyniki badania poziomu magnezu, glukozy i cholesterolu?

Kobieta,wiek 24lata waga-95 Magnez 0,76 mmol/l [0,7-1,1] Żelazo 16,0 umol/l [8,8-27,0] Glukoza 5,2 mmol/l [3,9-5,5 mmol/l ] LDL Cholesterol 2,1 mmol/l [do 3,5] Cholesterol 4,9 mmol/l Cholestelor u zdrowych <5,0 mmol/l HDL Cholesterol 2,4 mmol/l [1,0-2,1] %HDL 49,7 % [od 20,0] Trójglicerydy 0,8 mmol/l [0,4-2,0] TSH-3,800 ulU/ml [ 0,27-4,20 ] Insulina 17,0 ulU/ml [ 2,6-24,9 ] Czy mam wysoki cholestelor, i czy coś nie tak z TSH i insuliną ?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

Lek. Katarzyna Szymczak
79 poziom zaufania

Wyniki w normie, poza tsh, w przypadku starań o dziecko powinno być poniżej 2,5.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy