Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
jak ktoś w rodzinie ma alergię to może dziedziczyć.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Cieknący katar po zmianie mleka u rocznego dziecka – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Żółty przewlekły katar u 14 miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Katar u 4-miesięcznego dziecka a prawdopodobieństwo alergii – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wymaz z nosa i przewlekły katar – odpowiada Mgr Patrycja Abbink
- Czy przewlekły katar jest objawem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy chorowanie na katar u dziecka jest normalne? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy gęsty katar może być spowodowany alergią wziewną? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaszel i katar u 8-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co może oznaczać wysypka u 7-letniego dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Suchy kaszel i wodnisty katar u 11-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Katar u niemowlaka - objawy, leczenie, domowe sposoby
Katar u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość. M
Long COVID u dzieci. "Miesiącami dochodzą do siebie. Mają zmiany w płucach i depresję"
Lekarze alarmują, że w trzeciej fali epidemii koro
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.