Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Przyjedź weź kliszę lub płytę ze zdjęciem zatok.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak walczyć z tym zatkanym nosem? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy 2 ciąży można stosować takie krople do nosa? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Dlaczego mój katar trwa tak długo? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co powoduje zatkany nos i katar przezroczysty? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Zatkany nos i zaburzenia oddychania – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Problem z zatkanym i opuchniętym nosem 29-latki – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak wyleczyć utrzymujący się katar? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Kiedy mogę wydmuchać nos po zabiegu Fees? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Niedrożny nos i katar a możliwe przyczyny – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak poradzić sobie ze stale zapchaną dziurką w nosie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
artykuły
Alergiczne zapalenie zatok - objawy, czynniki ryzyka, leczenie
Alergiczne zapalenie zatok objawia się najczęściej
Nos - funkcje, budowa, zagrożenia, higiena
Higiena nosa to ważny element zabiegów pielęgnacyj
Xylogel - charakterystyka, wskazania, przeciwwskazania, dawkowanie, skutki uboczne
Xylogel jest lekiem stosowanym w leczeniu kataru i