Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
prosze koniecznie opisac problem na tym darmowym portalu https://forum.parenting.pl/pytania-do-pediatry pomoge pozdrawiam dr grzelewski alergolog
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co znaczą częste, krótkotrwałe bóle głowy i brzucha? – odpowiada Bartłomiej Rawski
- Czy to nie jest zbyt duże obciążenie dla wątroby? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
COVID za granicą. Co zrobić na wypadek choroby? Wyjaśniamy
Zbliżają się święta Bożego Narodzenia, które wielu
Dziennik covidowy. "Najgorsza była niepewność, ile to potrwa i kiedy się skończy"
Chorowałam na COVID 12 dni. Zaczęło się od bólu pl
Kobieta wsadziła czosnek do pochwy. Dr Strus ostrzega przed konsekwencjami domowego leczenia infekcji intymnych
Młoda kobieta uskarżała się na swędzenie pochwy i