Zapytaj lekarza

7 3 7 , 1 4 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co znaczy wynik badań hormonalnych w2dniu okresu?

Witam, Mam 25 lat i mam problem z miesiączkowanie cykle sie bardzo wydłużaja, nie są regularne. W ostatnim czasie nastąpil wysyp trądzik/wypryski na twarzy jak i na plecach. Zrobiłam badania w 2 dniu okresu i wyniki są nastepujace: (TSH) : 2.310 mIU/L 0.270 - 4.200 Serum (fT3) : 4.60 pmol/L 3.66 - 6.72 (fT4) : 14.9 pmol/L 12.4 - 20.4 (LH) : 13.2 mIU/mL Follicular phase: 2.4 - 12.6 (FSH) : 7.15 mIU/mL Follicular phase: 3.5 - 12.5 (PRL) : 12.16 ng/mL 4.79 - 23.30 Estradiol (E2) : 22.2 pg/mL Follicular phase: 12.4 - 233 (DHEA-S) : 207.0 μg/dL 98.8 - 340.0 Jeszcze miała badanie Endostendion ale wyniki dopiero później. Czy moglabym prosić o interpretacje ? Stosunek LH do FSH jest niepokojący? I TSH jak to wyglada? Pozdrawiam
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Prawidłowy przyrost masy ciała w ciąży

Ciąża to czas, kiedy u kobiety w krótkim czasie przybywa sporo kilogramów. Jest to oczywiście naturalny proces. Kiedy jednak tycie w ciąży staje się niebezpieczne?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy