Zapytaj lekarza

7 4 2 , 4 2 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonalnych w 3 dniu cyklu a możliwe dolegliwości

Witam, zrobiłam sobie badania hormonalne w 3 dn. cyklu i mam 2 wyniki znacznie podwyższone. Prosiłabym o interpretację: 1.Prolaktyna-30.85 ng/ml zakres 4.79-23.30 2.Testosteron-0.879 nmol/l zakres 0.290-1.670 3.anty-tg 194.1 IU/ml zakres 0.0-115 4.anty-tpo 32.64 IU/ml zakres 0.00-34.00 5.FSH 7.81 mIU/ml zakres 2.9-12.0 6.LH 4.14 mUI/ml zakres 1.5-8.0 7.TSH 1.67 uIU/ml zakres 0.27-4.20 8. FT3 4.92 pmol/l zakres 3.95-6.8 9. FT4 14.17 pmol/l zakres 12.00-22.00 Dziękuję
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Antykoncepcja a PMS

Burza hormonów, napięcie przedmiesiączkowe, nerwy i drażliwość - czyli PMS. Czy tabletki antykoncepcyjne pomagają załagodzić objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego? Odpowiada lekarz ginekolog ? Katarzyna Pietuch.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Konieczne jest rozszerzenie diagnostyki w kierunku hiperprolaktynemia oraz wykonanie usg tarczycy. Proszę koniecznie udać się do lekarza endokrynologa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy