Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 5 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wysoki poziom prolaktyny u 21-latki

Dzień dobry, mam wysoką prolaktynę 708,7 ulU/ml a norma jest od 102 do 496, lekarz zlecił mi zrobienie dodatkowo badań tsh, ft3, ft4. Dostałam również skierowanie do endokrynologa, ale niestety muszę czekać ponad 2 miesiące. Chciałabym się dowiedzieć jak wypada wynik i o czym może świadczyć. FT3 5.13 pmol/l norma 3.1-6.8, FT4 17.02 pmol/l norma 12.0-22.0, TSH 2.06 ulU/ml norma 0.27-4.20 ulU/ml
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy