Zapytaj lekarza

7 4 2 , 7 7 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznacza wynik badania tarczycy i czy jest ryzyko nadczynności?

Badanie tarczycy - wyniku Witam, proszę o opinię: FT3 (S) [O55] 5.25.28 pmol/l [3.13-6.76] FT4 (S) [O69] 17.57 pmol/l [12.0-22.0] TSH (S) [L69] 0.891 mIU/l [0.27-4.20] ANTY-TG (S) [O18] <10 IU/ml [<115] ANTY-TPO (S) [O09] 1 4.73 IU/ml [<34] Czy,mimo,że wyniki są w normie,nie ma obawy przed nadczynnością tarczycy?Ciągle czuję się zmęczona;śpię8h w nocy(21:00-5:00), po pracy często śpię(17:00-19:00);zdrowo się odżywiam,bez używek, ćwiczę,mimo braku sił (rower,spacer,stepper).Pozdrawiam i dziękuję.
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy