Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Metaliczny zapach w nosie a katar – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Nieustanne odczuwanie zapachu dymu w nosie – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Dlaczego w nosie mam zapach dymu? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak leczyć katar i długotrwałe kichanie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy mam zapalenie zatok? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Co oznacza ten wynik TK przy zatkanym nosie? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Jak się pozbyć uciążliwego kataru? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Co znaczy ta specyficzna woń u męża? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego ciągle czuję jeden zapach? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Leki na alergią a zaburzenia smaku – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska