Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać sie na wizytę do dermatologa, jesli będzie potrzeba lekarz dodatkowo zbada zmianę dermatoskopem.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czym jest czerwona krosta na nosie? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Usunięcie zmiany skórnej z prawdopodobnym kleszczem – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Swędząca, czerwona krostka na udzie – odpowiada Piotr Pilarski
- Duża i bolesna krosta pomiędzy pachwiną a wargą sromową – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czarny, okrągły i wypukły wyprysk na wardze sromowej – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Powiększający się pieprzyk na udzie – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Brązowa wydzielina po odbytym stosunku – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Co może oznaczać taka zmiana na udzie u męża? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czarna plamka pojawiająca się na pieprzyku – odpowiada Milena Lubowicz
- Sucha, zgrubiała i swędząca skóra na karku w ciąży – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Pieprzyk czy czerniak. W jaki sposób odróżnić od siebie znamiona?
Pieprzyk czy rak skóry? Po lecie na naszym ciele p
Pieprzyk - rodzaje, rozwój czerniaka skóry, diagnostyka znamion, wskazania do usunięcia
Są kobiety, dla których pieprzyk stanowi znak rozp
Zbadaj znamiona przed latem
Lato zbliża się wielkimi krokami. Powoli zaczynamy