Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam
może to problem AZSu - dermatolog na pewno pomoże.
Możliwe jest podrażnienie, odwodnienie skóry, zmiany naczyniowe, ale nalezy obejrzeć skórę aby cokolwiek doradzić.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czerwone plamy na twarzy – odpowiada Dr hab. n. med. Michał Sobjanek
- Łuszczenie skóry wokół nosa – odpowiada Lek. Robert Jan Chmielewski
- Sucha i twarda skóra na twarzy i czole – odpowiada Mgr Karolina Łukaszewicz
- Sucha skóra twarzy po kąpieli – odpowiada Lek. Bartosz Pawlikowski
- Podrażniona skóra po zastosowaniu maseczki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czerwone i suche plamy a twarzy – odpowiada Mgr Karolina Łukaszewicz
- Czerwona skóra na szyi po goleniu – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Suche i czerwone plamki w kącikach ust – odpowiada Piotr Pilarski
- Alergia na trawy a wysypka na skórze – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czerwone plamy na twarzy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
artykuły
Zapalenie okołoustne skóry - przyczyny, objawy i leczenie
Zapalenie okołoustne to stan zapalny skóry zlokali
Plamy wątrobowe - czy są, jak wyglądają i czy trzeba je leczyć?
Wbrew pozorom, plamy nie mają nic wspólnego z wątr
Jak dbać o skórę niemowląt?
Zdrowa skóra dziecka Zmarszczki, zaczerwienienia,