Zapytaj lekarza

7 4 0 , 6 4 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy antybiotyk Amotaks osłabia skuteczność tabletek antykoncepcyjnych Vibin?

Witam, wiem, ze jest duzo pytan tego typu, ale NIGDZIE nie moge znalezc odpowiedzi na taki wariant: czy antybiotyk Amotaks brany w pierwszym tygodniu opakowania pigulek antykoncepcyjnych Vibin oslabia, tak jak normalnie, skutecznosc pigulek na czas jego brania i 7 dni po, czy na dluzej, z racji tego, ze byl stosowany w pierwszych dniach przyjmowania pigulek, ktore podobno sa najwazniejsze? Dodam, ze pigulki przyjmowalam o 22, a jedna z dawek antybiotyku o 23:30
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Pierwsza wizyta ginekologiczna przed antykoncepcją

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Tak moze osłabić i aby miec względna pewność (ponieważ nie ma w 100% skutecznych metod antykoncepcji) to należy poczekać do kolejnego cyklu

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy