Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 3 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy mogę wykluczyć zakrzepicę?

Witam. Spuchła mi lewa noga, (pod kolanem i udo). Czasem boli, czasem nie. Nie jest to straszny ból. Żyły pod kolanem są bardziej widoczne, jedna z nich zrobiła się ciemniejsza. Zrobiłem badania: APTT 30,8 (26-36), PT 11,8 (10-13), INR 1,06 (0,9-1,2), fibrynogen 216 (200-400), d-dimery 113,08 (<500). Czy mogę wykluczyć zakrzepicę? Czy wykonać mimo to USG kończyń? Jeśli tak to żył czy tętnic? Dziękuję.
MĘŻCZYZNA, 23 LAT ponad rok temu

Trening na zdrowy kręgosłup

Coraz więcej osób zmaga się z wadami postawy. Wszystko przez siedzący tryb życia. Jeździmy samochodem, potem pracujemy przed komputerem, a nasze plecy cierpią. Sprawdź, jakie ćwiczenia wzmocnią kręgosłup.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proponuje udac sie do lekarza rodzinnego, po badaniu bedzie mozna coś więcej powiedzieć.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy