Zapytaj lekarza

7 4 0 , 8 9 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania morfologi i czy może to wskazywać na zakrzepicę?

Czy te wyniki mogą wskazywać na zakrzepice lub nadkrzepliwość? Mam 30 lat i za sobą 2 porody siłami natury ostatni w lipcu 2017 ostatnio przyjęłam escapalle i się wystraszyłm i zrobiłam te wyniki. Proszę o interpretację. Morfologia-18 parametrów(1,3,2) Leukocyty 10,0 tys./ul 4,2-11 Erytrocyty 5,2 mln/ul 4-5,2 Hemoglobina 14,9g/dl 11,8-15 Hematokryt 45 % 36-46 MCV 86,0 fl 80-100 MCH 28,5 pg 27-35 MCHC 33,0 g/dl 32-37 RDW-CV 13,9 % 11,5-15 Płytki krwi 246 tys./ul 130-400 PDW 40,5 % 25-65 MPV 10,6 fl 5-10 PCT 0,26 % 0,12-0,36 Granulocyty (Neutro-,Eo-,Bazofile) 5,3 tys./ul 1,8-8 Granulocyty (Neutro-,Eo-,Bazofile)% 52,6 % 40-70 Limfocyty 4,4 tys./ul 0,9-5,2 Limfocyty % 43,3 % 20-45 Monocyty 0,4 tys./ul 0,2-0,8 Monocyty % 4,1 % 3-12 Koagulologia APTT 23,5 sek 26-36 Wskaźnik protrombiny (INR)(5,7,6) czas protrombinowy 11.0 s wskaznik protrombinowy 104,3 % 70-130 INR 0,9 0,8-1,15 Fibrynogen 3,0 g/l 1,8-3,5 D-Dimery 220 ng/ml 0-500
KOBIETA, 30 LAT ponad rok temu

Badania krwi - stężenie białka całkowitego

Białka są odpowiedzialne głownie za utrzymanie objętości krwi krążącej, transport wielu substancji, także odporność immunologiczną i zapalną. Więcej o białkach opowie lek. Łukasz Kowalski.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

proponuje udać się do lekarza rodzinnego po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy