Zapytaj lekarza

7 4 3 , 0 2 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy moje wyniki badań hormonalnych powodują problem z zajściem w ciąży?

Z mężem staramy się o dziecko od pół roku. Mam bardzo regularne cykle (27 dni). Faza luteal a trwa 13 dni. W 4 dniu cyklu wykonałam następujące badania: Estradiol 51.6 pg/ml (12.5-166) Fsh 6.23 U/l (3.5-12.5) LH 9.02 U./l(2.4-12.6) Progesteron 0.537 ng/ml (0.057-0.893) Prolaktyna 454 mU/l (127-637) Mój ginekolog kazał powtórzyć mi badanie progesteronu w 21 dzień cyklu. Wykonała też dodatkowe badanie prolaktyny Progesteron 19.10 ng/ml (1.83-23.9) Prolaktyna 685mU/l (127-637) Czy lekko podwyższona prolaktyna w ostatniej fazie cyklu może powodować utrudnienia w zajściu w ciążę? Czy jednak nie ma to większego wpływu?
KOBIETA, 26 LAT ponad rok temu

Czego unikać w ciąży?

Ciąża to wyjątkowy czas w życiu kobiety. Właśnie wtedy powinna ona szczególnie dbać o swoje zdrowie i samopoczucie. Obejrzyj film i dowiedz się, czego powinna unikać kobieta w stanie błogosławionym.

Dzień dobry, o problemach z zajściem w ciążę mówimy po roku bezskutecznych starań. Wyniki badań proszę skonsultować z ginekologiem. Na podwyższenie poziomu prolaktyny może mieć wpływ kilka czynników.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy