Jak pracują Polacy?
400 minut - dokładnie tyle efektywnie pracują codziennie Polacy. To 6 godzin i 40 minut ciężkiej pracy. Na ziewanie, rozmowy z kolegami, a także przerwę obiadową czy kawową pozostaje 100 minut. Wynika z badania instytutu Millward Brown S.A.
Przy założeniu, że nie ma zmiany pierwotnej np na palcu (bardzo rzadka lokalizacja) czy w innym podobnym miejscu , to może Pan pracować z żywnością. A czy kiła jest leczona? Zakładam, że tak. jeden zastrzyk domięśniowy leczy kiłę "ostrą" pierwotną, 3 zastrzyki inne postaci. Pozdrawiak KG www.prepmed.pl
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy osoba z brodawkami na rękach może pracować przy żywności? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wirus HPV a praca w kontakcie z żywnością – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Borelioza a praca w kontakcie z żywnością – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Czy istnieją przeciwwskazania do pracy w kontakcie z żywnością dla osoby z przebytym WZW typu C? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Zalety żywności ekologicznej i konwencjonalnej – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dodatni wynik badania na obecność Yersina a kontakt z żywnością – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy kurację kiły doksycykliną można powtórzyć jeszcze raz tym samym antybiotykiem? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Dodatek do żywności E524 – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czy nadal zarażam kiłą? – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co powodują stabilizatory żywności? – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Najnowsze badania sugerują, że na studiach tyjemy
W czasie czterech lat studiów, studenci zdobywają
Mniej smalcu, więcej oliwy z oliwek. Jak zmieniło się nasze podejście do przyjemności z jedzenia?
Częściej sięgamy dziś po pieczywo pełnoziarnis
Szerszeń - wygląd, ukąszenie, pierwsza pomoc, szerszeń w domu
Szerszeń jest największym w Polsce owadem z rodzin