Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
no raczej nie tyle
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ból pośladka i nogi po zastrzyku – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Ból pośladka po zastrzyku – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Piekący ból ud i drętwienie pięty a zastrzyki w pośladek – odpowiada Dr n. med. Mariusz Pytlasiński
- Zastrzyk Dexaven przy silnej alergii – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Czy powinnam dostać zastrzyki przeciwzakrzepowe? – odpowiada Lek. Tomasz Kowalczyk
- O czym świadczy wysypka i piekące plamy po usunięciu żylaków? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Siniaki po złym zastrzyku z żelaza w pośladek – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Alergia na trawy i żyto – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Uszkodzenie nerwu po zastrzyku - co można z tym zrobić? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy lek Antistax może powodować uczulenie? – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
artykuły
Naturalny sposób na rwę kulszową. Poczujesz ulgę po jednym zabiegu
Borykasz się z silnym, jednostronnym bólem nogi i...
Poznaj 10 powszechnych alergenów
Odkryj alergeny Prawie co drugi Polak ma alergię....
Szerszeń - wygląd, ukąszenie, pierwsza pomoc, szerszeń w domu
Szerszeń jest największym w Polsce owadem z rodzin...