Czy poniższy wynik TSH jest powodem do niepokoju?

Witam, mój poziom TSH wynosi 8.7 przy czym norma w badaniu jest w zakresie 0.550 - 4.780. FT3 wyniosło 3.94 pg/ml, norma 2.3 - 4.2 FT4 wyniosło 1.25 ng/dl, norma 0.89- 1,76. Powinienem dalej robić jakieś badania w kierunku tarczycy? czy to ze moja wartość jest na gornej granicy nie powinna mnie niepokoić? proszę o szybka odpowiedz, z góry dziekuje!
MĘŻCZYZNA, 33 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy