Zapytaj lekarza

7 3 6 , 6 6 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy powinnam brać jakieś leki na tarczycę w ciąży?

Witam obecnie jestem w ciąży w 13tygodniu. Pierwszy raz zbadałam wynik TSH w 9tygodniu ciąży i wynik był 0,05 przy czym ft3 3,74 norma 2,6-5,4 ft4 1,55 norma 0,82-1,5 po kilku dniach powtórzyłam wynik ft4 i wynik był 1,46 czyli mieszcilam się w normie zrobiłam również aTPO wyszedł ujemny i aTG ujemny po 3tygodniach powtórzyłam badanie TSH 0,05 przy tych samych normach jak wyżej a ft4 spadło do 1,16 czy mam się czym martwić? Czy powinnam brać jakieś leki dodam że nigdy nie miałam problemów z tarczyca a to jest ciąża bliźniacza
KOBIETA, 33 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy