Zapytaj lekarza

7 4 0 , 9 3 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki badań hormonów tarczycy u kobiety w 7 tygodniu ciąży

witam, mam 23 lata i jestem w ciąży. W 7 tyg ciąży wynik TSH wynosił 4,49 zrobiłam dodatkowe badania czyli ft3, ft4 i aTPO, wyniki tych badań to: ft3 4,78 gdzie wart. ref. wynosi 3,5-7,8; ft4 14,95 gdzie wart. ref. wynosi 10,6- 19,4; oraz aTPO <0,8 a wart ref wynosi <8. Czy to są złe wyniki?
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Prawidłowy przyrost masy ciała w ciąży

Ciąża to czas, kiedy u kobiety w krótkim czasie przybywa sporo kilogramów. Jest to oczywiście naturalny proces. Kiedy jednak tycie w ciąży staje się niebezpieczne?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy