Zapytaj lekarza

7 3 6 , 6 2 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy powinnam kontynuować moją kurację w ciąży?

Witam, Jestem w 9tyg ciąży, w 6tym lekarz odkrył na USG krwiaka odwarstwiajacego okosmowke przy ujsciu szyjki macicy o wymiarach 29mm x 5mm, czyli ponad 4 razy wiekszego od maleństwa (7,6mm). Dodam, że to moja pierwsza ciąża, nigdy nie poroniłam, nie mam też zadnych plamien ani krwawien. Lekarz stwierdził ciążę zagrożoną poronieniem i przepisał duphaston i Nospe forte 3 razy dziennie. Po 6 dniach poszłam do innego lekarza na usg i konsultację, krwiak się częściowo wchłonął do 17mm × 5mm, lekarz zmienil Nospe na Luteine dopochwowo 2 razy dziennie (po 100mg). Kuracje mam jeszcze przez tydzien stosować, do 10tyg ciąży. Kilka dni temu wrocilam do Holandii (tu mieszkam na stałe), dzis byłam na wizycie u położnej - wykonała USG i krwiak sie nie zmienił, ale dzidzia sie rozwija (22mm, serduszko 160/min). Jednak położna (w Holandii położna działa prawie jak ginekolog) kazała natychmiast przestać brać leki, dlatego ze w moim przypadku niczego nie zmieniają na lepsze a mogą zaszkodzić płodowi. Obecnie mam ogromny dylemat komu zaufać, bardzo mi zależy żeby donieść tą ciążę ale też jeśli mi ta kuracja nie pomaga to nie chce zaszkodzić mojej dzidzi. Bardzo proszę o pomoc, Pozdrawiam, Kobieta, lat 30
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Dzieci palących matek

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy