Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę koniecznie udać się do lekarza rodzinnego po badaniu będzie można coś więcej powiedzieć i zalecić dalsze postępowanie diagnostyczno terapeutyczne.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co robić z tą krostką na członku? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Swędzące krostki na dłoniach – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Co może znaczyć wysypka na twarzy i szyi? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędząca wysypka i bąble na ciele – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czerwona, powiększająca się plamka na penisie – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czerwona plamka na łokciu – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czerwone krostki na powiekach – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Rumień o czerwonych brzegach i białym środku – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Wysypka na brzuchu i piersiach - co to może być? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co mogą oznaczać takie liczne krosty na ciele? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
artykuły
Choroby skóry - trądzik, AZS, łupież, łuszczyca, alergia kontaktowa
Choroby skóry mogą być różnorodne. Krostki, zaczer
Czerwone plamy na nogach - najczęstsze przyczyny
Czerwone plamy na nogach nie tylko nieestetycznie
Zmiany skórne - alergie, nowotwory, zioła łagodzące
Zmiany skórne mogą objawiać się w postaci drobnych