Czy to mogą być objawy zespołu jelita drażliwego?
3mies leczylam zapalenie blony sluzowej zoladka ipp40mg. 15stycznia kontrolna gastroskopia wykazala ze nie ma juz zapalenia. Caly czas stosowalam bardzo resterykcyjna diete opierajaca sie glownie na kaszay manny, jaglanej, ziemniakach i marchewce gotowanej, pieczywie pszennym. Moje BMI to 16,7 przy wzroscie 176cm. Schudłam 15kg. Od 2-3tyg zaczelam wiecej jesc, wprowadzac nowe rzeczy, od ok 2tyg pojawily sie wzdecia, zaparcia (stolec jest zazwyczaj codziennie ale jest trudnosc przy defekacji), bole brzucha glownie po lewej i prawej stronie pod zebrami. Mam czasami uczucie posmaku soli w ustach. Ogarniczam wiec gluten, cukier, odstawilam nabial, zmienilam chleb na ciemny, jem wiecej produktow zawierajacych blonnik, wprowadzam owoce, warzywa (roznie bywa z tolerancja)... Pije wode z mniejsza zawartoscia wapnia. Czy zrobil mi sie zespol jelita drazliwego, czy to przejsciowe opoznienie pracy jelit? Unormuje sie to z czasem ?