Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę zgłosić się na konsultację do alergologa lub dermatologa. Po obejrzeniu zmian lekarz postawi diagnozę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Zmiany skórne na brzuchu, pachwinach i rękach – odpowiada Lek. Zbigniew Żurawski
- Co oznaczają zmiany skórne w nogach? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwone zmiany na skórze nogi – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Co oznaczają zmiany skórne na rękach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Zmiany skórne na ustach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak wyleczyć czerwone krostki na nogach i rękach? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co oznaczają wysypki na skórze? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Pojawiające się plamki na rękach i nogach – odpowiada Lek. Iwona Stajkowska
- Czerwone zmiany na skórze a temperatura – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak się pozbyć tej zmiany skórnej na nosie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
artykuły
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.
Krostki na nogach - przyczyny, domowe sposoby i leczenie
Krostki na nogach mogą być objawem alergii czy zap
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową