Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
być może przyczyną jest suche powietrze w pokoju, którym Pan śpi
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suche oczy, czerwone brzegi powiek, szczypanie oczu i zapchany nos – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Co mogą oznaczać zmiany podskórne na brzuchu? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Alergia u dzieci a nawilżacz powietrza – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Czy takie objawy może dać kandydoza? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co oznacza zatkany nos i suchość? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Suche śluzówki w nosie, uczucie piasku w oczach, pękające usta i nadwrażliwość skory - o czym mogą świadczyć te objawy? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Zabieg na przegrodę nosową i suchość w nosie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwony nos u 35-latki – odpowiada
- Świąd gardła i uszu, szczypanie oczu oraz suchość nosa – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może znaczyć zmęczenie, suchość w ustach oraz opuchlizna palców? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
artykuły
Strupy w nosie - skąd się biorą i jak sobie z nimi radzić?
Strupy w nosie to najczęściej zaschnięta krew lub
Zadbaj o nawilżenie powietrza w sezonie grzewczym
Informacja prasowa Nawilżacz powietrza bazujący n
Jak przetrwać sezon pylenia. Najlepsze porady od mikrobiologa z firmy Dyson
Materiał prasowy: Dyson Alergia to stan, w którym