Zapytaj lekarza

7 3 7 , 0 3 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Fatalne samopoczucie, zmęczenie i bóle mięśni - co może być przyczyną?

W listopadzie zdiagnozowano u mnie Hashimoto i poczatki niedoczynności TSH - 2,9 (norma 0,2700-4,2000) FT3 - 3,28 (2,00-4,40) FT4 - 1,29 (0,93-1,70) anty-TPO 50,30 anty-TG 325 Na początku grudnia lekarz przepisał mi Euthyrox 25 i przez pierwsze 3 tygodnie było świetnie - nigdy nie miałam tyle energii, w końcu nie byłam zmęczona, ospała. Między Świętami a Nowym Rokiem niestety się przeziębiłam i po tym znów wszystko wróciło - ogromne zmęczenie, które uniemożliwia pracę, czasami bóle mięśni (ramion mimo braku wysiłku czy dźwigania). Na badaniach kontrolnych uzyskałam następujące wyniki TSH - 1,16 Ft3 - 3,21 FT4 - 1,36 Czy ktoś wie jaka jest przyczyna takiego stanu? Dobrych (chyba?) wyników i fatalnego samopoczucia? Za duża/za mała dawka? Czy możliwe, że po początkowym strzale hormonu organizm się przyzwyczaił?
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Drgawki gorączkowe - kiedy i jak je leczyć?

Kiedy pacjent ma wysoką temperaturę, mogą u niego pojawić się tzw. drgawki gorączkowe. Jak sobie z nimi radzić? Obejrzyj filmik i dowiedz się więcej na ten temat.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy