Zapytaj lekarza

7 4 2 , 4 6 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników morfologii krwi 29-letniej kobiety

Witam. Proszę o pomoc w interpretacji wyników z morfologii krwi: -hemoglobina 11.2 g/dl ( norma 12.0-16.0), -hematokryt 35.3 % (37-47), -MCV 75 fl (80-99), -MCH 23.62 pg (27-35), -MCHC 31.70 g/dl (32-37), -płytki krwi 505 tys/ul (140-440), -limfocyty % 46% (20-45), -Inne(Eo,Bazo,Mono)% 14% (0-13), -RDW-CV 17.01% (11.6-14.8), -MPV 8.72 fl (9-13). Reszta parametrów w normnie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu

Co o naszym zdrowiu mówi żywa kropla krwi? [Specjalista radzi]

Krew może wiele powiedzieć o naszym zdrowiu, a jeszcze więcej świeżo pobrana, która natychmiast trafia pod mikroskop. Pozwala nam to określić, czy organizm jest zakwaszony, ma odpowiedni poziom wolnych rodników, nie jest obciążony toksynami, pasożytami czy grzybami.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Wyniki wskazują na niedokrwistość oraz nadplytkowosc. Proszę koniecznie udać się do lekarza rodzinnego lub zlecającego powyższe badania. W czasie wizyty będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy