Interpretacja wyników morfologii młodej kobiety

Proszę o interpretacje wyników. KOBIETA 18 lat Leukocyty 6,1NORMA (3,8-10) erytrocyty 5,1(3,7-5,1) Hemoglobina 12,6 (12-16) Hematokry t40 (37-47) MCV 79 (80-99) MCH 25 (27-35) MCHC 31,2 (32-37) Płytki krwi 161 (140-440)Limfocyty% 46 (20-45) Inne (Eo,Bazo,Mono)% 11 (3-14) Neutrofile% 43 (40-70) Limfocyty (tys/ml) 2,8 (1,4-3,5) Inne (Eo, Bazo, Mono)(tys/ml) 0,7 (0,3-1,5) Neutrofile(tys/ml) 2,6 (2,5-7,0) RDW-CV 16 (12-15) Glukoza 90 (70-110) Żelazo (ICD-9: 095) 43,6 (50-170)
ponad rok temu

Jakie kompetencje powinien mieć chirurg plastyczny?

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam!
Wśród podanych wyników nieprawidłowość stanowi przede wszystkim obniżony poziom żelaza. Konsekwencją tego jest także obniżenie MCV, MCH i MCHC. Wskazana jest suplementacja żelaza - proszę zatem skonsultować się z lekarzem POZ, który zaleci Pani właściwy preparat.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty