Zapytaj lekarza

7 3 6 , 5 2 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Interpretacja wyników morfologii krwi u 28-latki

Witam Serdecznie. Raz w roku wykonuję kontrolnie morfologię. Poniżej cały wyniki. Jedynie co mam poniżej normy to EOS. Wiem, że często jest on niski po dłuższym wysiłku fiz., urazy, stresy ale u mnie nic takiego nie występuje. Czy powinno się z tym zgłosić do lekarza? Leukocyty 5,51 10^9/L Norma 4,0-10,0 Erytrocyty 4,25 10^9/L Norma 4,2-5,4 HGB 13,2 g/dL Norma 12,0-16,0 HCT 38,7 % Norma 37,0-47,0 MCV 91,2 fL Norma 80,0-95,0 MCH 31,1 pg ! Norma 27,0-31,0 MCHC 34,1 g/dL Norma 33,0-37,0 RDW 13,2% Norma 11,5-14,5 HDW 2,3 g/dL Norma 2,2-3,4 PLT 260^9/L Norma 130-400 PCT 0,25% Norma 0,12-0,36 PDW 53,7% Norma 25,0-65,0 MPV 9,7 fL Norma 7,2-11,1 NEU% 66,9 % Norma 4,0-70,0 LYMPH% 25,8% Norma 20,0-40,0 MON% 4,7% Norma 3,0-9,0 EOS% 1,0% Norma 0,0-6,0 BASO% 0,2% Norma 0,0-1,5 LUC% 1,4% Norma 0,0-4,0 NEU 3,68 10^9/L Norma 2,4-7,0 LYMPH 1,42 10^9/L Norma 0,8-4,0 MON 0,26 10^9/L Norma 0,1-0,8 EOS 0,05 10^p/L ! Norma 0,1-0,5 BASO 0,01 10^9/L Norma 0,00-0,10 LUC 0,08 10^9/L Norma 0,0-0,4 MICRO% 0,3% HYPO% 0,1% MICRO%/HYPO% 3,1%
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Badania krwi - trombocyty

Czy wiesz jakie funkcje pełni żelazo w twoim organizmie? Dowiedz się tego oraz sprawdź stężenie żelaza w twoim organizmie robiąc badanie krwi - lek. Łukasz Kowalski wyjaśni wszelkie szczegóły.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy