Zapytaj lekarza

7 4 0 , 4 6 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak interpretować wynik badania morfologi krwi u 20-latki?

Czy wyniki tej morfologii są prawidłowe? Leukocyty 6,0 4,0-10,0 Erytrocyty 4,7 3,9-5,2 Hemoglobina 13,8 11,2-15,7 Hematokryt 41 34-45 MCV 88 79-95 MCH 30 26-32 MCHC 33,6 32,2-35,5 Plytki krwi 264 150-400 RDW-CV 12,7 11,7-14,4 PDW 11,9 9,8-16,2 MPV 10,2 9,4-12,5 P-CLR 27,1 19,1-46,6 Neutrofile 2,25 2,0-7,0 Limfocyty 2,91 1,0-3,0 Monocyty 0,44 0,20-1,0 Eozynofile 0,34 0,02-0,50 Bazofile 0,08 0,02-0,10 Neutrofile 37,5 40,0-80,0 Limfocyty 48,3 20,0-40,0 Monocyty 7,3 2,0-10,0 Eozynofile 5,6 1,0-6,0 Bazofile 1,3 0-2,0
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu

Badania krwi - erytrocyty

Erytrocyty to krwinki czerwone i są podstawowym składnik morfologiczny krwi. Pełnią ważną rolę w wymianie gazowej niezbędnej w naszym życiu. Ich ilość zależy od wieku i wielu innych czynników. Dowiedz się czy twoje wyniki są prawidłowe.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

wyniki raczej ok, a jakieś objawy? ew mogą wskazywać na infekcje wirusową.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy