Jak interpretować wyniki badań na antyciała i o czym mogą świadczyć wyniki?

Otrzymałam wyniki badań krwi: Przeciwciała anty-tg: 109,13 (norma 0-4,11) Przeciwciała anty-tpo: 0,88 (norma 0-5,61) TSH - 1,0598 (norma 0,35-4,94) FT4 - 12,68 (norma 9,01-19,05) O czym może świadczyć tak wysoki ponad normę poziom przeciwciał anty-tg?
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Badania krwi - żelazo

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

badania mogą świadczyć o autoimmunologicznej chorobie tarczycy, wskazana wizyta u endokrynologa i wykonanie usg tarczycy.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty