Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Niestety nie potrafię Pani pomóc. Zachęcam do skorzystania z pomocy lekarza pediatry, który w trakcie wizyty, po dokładnym zapoznaniu się z historią problemów z jakimi zmaga się Pani synek, będzie mógł pomóc Pani i Pani dziecku. Trzymam kciuki, aby jak najszybciej udało się rozwiązać problem.
Dzień dobry.
Proszę skonsultować się z lekarzem pediatrą - gastroenterologiem.
Dariusz Pysz-Waberslo
Dzień dobry.
Proszę skonsultować się z lekarzem pediatrą - gastroenterologiem.
Dariusz Pysz-Waberski
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Problemy z brzuchem u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Co oznacza ślinienie się u dziecka? – odpowiada Dariusz Pysz-Waberski
- Problemy z wypróżnieniem u 3-tygodniowego dziecka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy Ruttivinn C można podawać dzieciom? – odpowiada Dariusz Pysz-Waberski
- Czy taki wynik może oznaczać początki cukrzycy u dziecka? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak leczyć problemy z wypróżnieniem? – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Daczego odczuwam ból podczas pieszczot? – odpowiada Dariusz Pysz-Waberski
- Ulewanie wodą po jedzeniu u dwumiesięcznej córki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak leczyć jąkanie toniczno-kloniczne? – odpowiada Mgr Bożena Waluś
- Co jest powodem krwawienia u osoby starającej się o dziecko? – odpowiada Dariusz Pysz-Waberski