Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się do dermatologa na konsultację, jeśli będzie potrzeba lekarz zleci wykonanie odpowiednich badań i wdroży odpowiednie leczenie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Swędzenie skóry i wysypka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Swędzenie skóry na brzuchu i nogach – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie skóry i brak wysypki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może być przyczyną swędzenia skóry? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Swędzenie skóry w okolicach żuchwy – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Dlaczego skóra za prawym uchem się łuszczy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Co może znaczyć takie swędzenie i plamy? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Napuchnięte i swędzące dłonie oraz wysypka na skórze – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Dlaczego swędzi mnie całe ciało w wieku 21 lat? – odpowiada
- Swędzenie i pojawianie się krostek na skórze – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Choroby, które powodują problemy skórne
Skórne problemy Wysypka, swędzenie, drobne krostki