Zapytaj lekarza

7 4 2 , 0 5 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jak wyrównać poziom hormonów tarczycy?

tsh 2.56 (norma 0.3-4.9) ft3 2.95 (norma 1.88-3.18) ft4 1.09 (norma 0.70-1.48). w sierpniu robione tylko tsh z wynikiem 2.0. w dodatku co drugie badanie glukozy wychodzi poniżej normy 65 (norma 70-99). od kilku miesięcy jestem wiecznie zmęczona, osłabiona, brak koncentracji, nerwowosc. Zapisałam się do szkoły ostatnio i nie wiem jak dam sobie radę skoro nie jestem w stanie nic zapamiętać :( czy te wyniki tarczycy są dobre? czytałam w internecie, że tsh już powyżej 2.5 może powoli wskazywać na niedoczynnosc tarczycy.
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Problemy hormonalne kobiet

Lek. Wojciech Zygmunt
73 poziom zaufania

Póki co, wszystkie wyniki badań hormonalnych są w normie. Nie ma potrzeby stosowania suplementacji hormonów tarczycy. Przyczyny zmęczenia, osłabienia i braku koncentracji upatrywałbym się gdzie indziej, niestety posiadam ograniczoną możliwość zebrania z panią wywiadu, by wysunąć jakieś podejrzenie. Zachęcam jednak panią, do dalszych poszukiwań przyczyny pani dolegliwości. Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy