Zapytaj lekarza

7 4 2 , 9 2 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jaka jest interpretacja wyników badania krwi u 36-latki?

Witam, proszę o interpretację badania: WBC 4,16(4,4-11,3), Hemoglobina 11,8(12,3-15,3), PDW 18,6(9-17), MPV 13,3(9-12,6), P-LCR(50(13-43). Reszta w normie: RBC 4,20(3,5-5), Hematokryt 0,35(0,35-0,47), MCV 85 (83-103) MCH 29,5 (28-34), MCHC 33,2 (31-35), Płytki 235 (125-400), RDW-SD 44,8 (37-54), RDW-CV 14,1 (11,5-14,5) %neurocytów 49, %limfocytów 39,2, % monocytów 8, %eozynocytów 2,5, %bazocytów 0,6
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Jakieś choroby przewlekłe? Jakieś leki na stałe? Wskazana wizyta u lekarza POZ

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy