Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 1 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Morfologia krwi i osłabienie u 19-latka

Ostatnio czuję się bardzo osłabiony i lekarz zlecił mi badania krwii: Prosze o ocene wyników krwii: HCT 44.7 RBC 5.11 HGB 15.9 WBC 4.2 (4.5-11.5) MCV 87.5 MCHC 35.6 MCH 31.1 RDW-SD 39.0 PLT 125 (140-392) MPV 13.6 (9-13) PDW 18.5 (9-17) P-LCR 53.2 (13-43) Rozmaz AUTO. LYM 2.0 MXD 0.7 NEUT 1.5 %LYM 48.6 (20-45) %MXD 16.3 (1-16) %NEUT 35.1 (45-78) Mocz: ODCZYN KWAŚNY PH 6.0 CIĘŻAR 1.023 osad: NABŁONKI POJEDYNCZE LEUKOCYTY 5-6 W POLU WIDZENIA MOCZANY NIELICZNE W POLU WIDZ. ŚLUZ POJEDYNCZE PASMA
MĘŻCZYZNA, 19 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TG

TG ? czyli trójglicerydy ? są estrami gliceroli i kwasów tłuszczowych. Są również podstawowym substratem energetycznym w organizmie oraz składnikiem tkanki tłuszczowej. Sprawdź czym grozi ich nadmiar ? czyli czym jest hipertriglicerydmia.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy