Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Warto byloby zrobic posiew z nosa ewentualnie z oczu konieczna moze okazac sie konsultacja u pulmonologa
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Kaszel, wymioty a ząbkowanie u 13-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Bartosz Małek
- Mokry kaszel i katar u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Suchy kaszel, gorączka u czterolatki – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Męczący katar u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Piotr Pilarski
- Co robić z kaszlem u dziecka na skutek kataru? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Czy wysoka temperatura u dziecka to skutek upału? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Syrop na kaszel mokry dla 8-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Częsty kaszel i katar u 4-latka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Duszący kaszel u 12-latka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Duszący kaszel u 5-miesięcznego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
artykuły
Kaszel u niemowlaka - przeziębienie, rodzaje kaszlu
Kaszel u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość.
Suchy kaszel u dziecka - czym jest, inne rodzaje kaszlu
Kaszel jest dosyć częstą i męczącą dolegliwością.
Katar u niemowlaka - objawy, leczenie, domowe sposoby
Katar u niemowlaka to bardzo częsta dolegliwość. M