Zapytaj lekarza

7 4 2 , 8 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Niepokojące wyniki badań diagnostycznych u niemowlęcia

Otrzymaliśmy niepokojące wyniki badań diag. (AST i ALT) synka, ur. : 18.10.2013;  Aminotransferaza > z dnia 09-01-2014 Aminotransferaza asparaginianowa (AST) (I19) ­ 115 U/l;10 — 37; Aminotransferaza alaninowa (ALT) (I17) ­ 78 U/l; 10 — 41; Bilirubina całkowita (I89) ­ 1,32 mg/dl ; 0,20 — 1,30; Oddaliśmy również 3 tygodnie temu mocz; Badanie wyszło pozytywne, ma wirusa cytomegalii.  !co mamy dalej robić! Z wyrazami szacunku Konrad M.
MĘŻCZYZNA, 38 LAT ponad rok temu

Badania krwi - potas

Potas jest głównym elektrolitem wnętrza komórkowego w ludzkim organizmie. Jego największe stężenie znajduje się w mięśniach szkieletowych i jest niezbędnym składnikiem do utrzymywania stałych warunków wewnątrz organizmu.

Witam,

Wyniki tych badan nalezy skonsultowac z lekarzem zlecajacym. Laboratoryjne cechy uszkodzenia watroby wystepuja podczas aktywnego zakazenia CMV, wiec wpisuje sie to w obraz choroby.


Pozdrawiam!

Krzysztof Gryga

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy