Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Warto aby syna ocenił specjalista pulmonolog. Proszę udać się na wizytę do lekarza rodzinnego po odpowiednie skierowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia, kaszel i duszności – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Napadowy kaszel u 3-latka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Kaszel w wyniku zmęczenia u 3-latki – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Suchy i męczący kaszel od ponad 2. miesięcy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Kaszel a podejrzenie astmy – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Przewlekły kaszel po przeziębieniu a ryzyko krztuśca – odpowiada Piotr Pilarski
- Wynik badania krwi i kaszel u 10-latki – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Przewlekły kaszel a podejrzenie refluksu żołądkowo-jelitowego – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Duszności, kaszel i problemy z oddychaniem – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy kaszel może być objawem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
artykuły
Pulmonolog - czym się zajmuje, leczenie chorób, badania, wizyta
Pulmonolog to lekarz, który zajmuje się diagnozowa
Omikron może powodować astmę? "W niektórych przypadkach choroba pozostanie na całe życie"
Coraz więcej wskazuje na to, że wariant Omikron po
Wybudza ze snu między trzecią a piątą nad ranem. Od objawów do diagnozy mija siedem lat
Eksperci alarmują: w Polsce nadal jest gigantyczny